Рецепт смачної куті у Святвечір

06.01.2019

Рецепт смачної куті у Святвечір

Кутя – особлива страва у Святвечір. Всі складові страви символічні: пшениця символізує  родючість і воскресіння в життя; мед символ солодкого життя. Горіхи – символ міцного здоров’я, а родзинки – символ сімейного благополуччя. Наші пращури вірили, чим багатша начинка, тим багатше життя.

Кутя з пшениці з горіхами

Нам потрібно: 1 склянка пшениці, 100 г. маку, 100 г. волоських горіхів, 100 г. родзинок, 1-2 ст.л. меду.

Пшеницю зварити до готовності, але так, щоб не розварилася.
Мак проварити 5-10 хвилин, відцідити і трішки потовкти.
Горіхи обсмажити на сковороді, поламати на невеликі шматочки. Родзинки залити окропом на кілька хвилин, потім злити воду.
Пшеницю, мак і горіхи, родзинки змішати. За давніми традиціями, кутю заправляють розведеним у воді медом.
Смачного!

, , , , , , , , , переглядів: 28

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *